Areas definition

ENVI-met Monde World Editor (BETA)
Post Reply
laugu
Posts: 39
Joined: Tue Jan 12, 2016 8:04 am

Areas definition

Post by laugu »

Hello

I am trying MONDE for the first time. Very useful.
I have already imported my shapes flies and create the modelling layers.

When I try to "Create ENVI-met model" the following message appears: "there are no Areas defined in this world, Please add Areas to COntinue".

I understand what the model wants but I have not found the way to create this areas.

Is there available a guidance of the use of MONDE?
Thank you in advance

enviadmin
Site Admin
Posts: 1594
Joined: Wed Dec 27, 2006 11:00 pm
Location: Essen/ Germany
Contact:

Re: Areas definition

Post by enviadmin »

Hi
you need to edit the Sub area layer and add at least one area...

Not yet- there will be different options later mainly video tutorials and classes

Michael

Tim
Posts: 2036
Joined: Mon May 15, 2017 3:46 pm

Re: Areas definition

Post by Tim »

Hi,

as short addition: You find <SubAreas> in the table of content on the left hand side. Click on it and a button enables called Edit SubAreas. Digitize a polygon which defines your model area. You will only export the elements inside of your specfied subarea.

Best regards
Tim

laugu
Posts: 39
Joined: Tue Jan 12, 2016 8:04 am

Re: Areas definition

Post by laugu »

Hi Tim

Thank you for your answer.

I have already tried it but the options are not available. In any case the option tha you mention "edit subareas" does not appear in "subareas".

I send attached and image. Maybe I am doing something wrong and that is not the bottom.
Thank you in advance
Attachments
subarea.png

Tim
Posts: 2036
Joined: Mon May 15, 2017 3:46 pm

Re: Areas definition

Post by Tim »

Hi,

the edit button appears in the toolbar at the top. I highlighted it for you.
subarea.png
Best regards
Tim

laugu
Posts: 39
Joined: Tue Jan 12, 2016 8:04 am

Re: Areas definition

Post by laugu »

Hi Tim

I got it now. Thank you so much.
It is very obvious when someone tells you but previously...
Best Regards

poornima kannan
Posts: 9
Joined: Fri Feb 01, 2019 7:57 pm

Re: Areas definition

Post by poornima kannan »

Hi Tim,
Even after the area defined. it's showing the same error
Attachments
A.JPG

Tim
Posts: 2036
Joined: Mon May 15, 2017 3:46 pm

Re: Areas definition

Post by Tim »

Hi,

Please check the attached screenshot in my previous post from Fri Nov 30, 2018 2:32 pm.
You need to click on SubAreas at the Table Of Content on the left hand side, then start editing SubAreas and define a SubArea polygon within this layer.

Best regards
Tim

poornima kannan
Posts: 9
Joined: Fri Feb 01, 2019 7:57 pm

Re: Areas definition

Post by poornima kannan »

[quote="Tim"]Hi,

Thank you, got it.

poornima kannan
Posts: 9
Joined: Fri Feb 01, 2019 7:57 pm

Re: Areas definition

Post by poornima kannan »

Hi Tim,
Sorry to bother you again.
I couldn't able to create the Inx file. Can u please explain the process for the INX file for simulation.
Import model (Street map, Shapefile etc) - Edit - Define area - Create Envimet model. Once the file is converted using it for simulation or any other steps need to be done? Once I tried opening in space only the contour layer appeared
I have attached the file for ref

Thank you in advance
Attachments
3.JPG
2.JPG
1.JPG

Tim
Posts: 2036
Joined: Mon May 15, 2017 3:46 pm

Re: Areas definition

Post by Tim »

Hi,

No problem! Tutorials are about to come next weeks!
You imported the GIS graphics. In order to export the information into ENVI-met model areas, you need to convert the GIS layers into Modelling Layers (probably Classification of the values into ENVI-met IDs is needed beforehand).
Only valid Modelling Layers will be exported. That is why there are no Layers found to export but the (empty) topography layer.

Best regards
Tim

poornima kannan
Posts: 9
Joined: Fri Feb 01, 2019 7:57 pm

Re: Areas definition

Post by poornima kannan »

got it, Thank you.

Post Reply